maanantai 27. toukokuuta 2013

Karavaani liikkuu

Miten se voikaan olla niin mykistävän ihanaa kun hauvavauva tulee taloon? Jokainen liike, tuhina ja kielen lipaisu on koettava. Muutamassa päivässä pienestä, hiukan hissukasta tytöstä on kuoriutunut luottavainen, tutkaileva neiti. Enpä muista onko meillä kukaan koirulaisista vielä kolmen kuukauden iässä niin päättäväisesti halunut sohvalle ja erityisesti halunut tulla sieltä itse alas. Kaikki portaat mennään tullen mennen ja muutenkin ollaan siellä missä muutkin.

Ja apua, tässä kun kirjoittelen kuului Tiitun vinkunaa pikkuhuoneesta! Neiti oli kiivennyt sohvan kautta nukenvaunuihin, eikä päässyt luonnollisestikaan sieltä itse alas. Huh! Aika vauhdikasta meininkiä, vähän niin kaksivuotiaiden ihmislasten kanssa, jotka koko suurella itsevarmuudellaan valloittavat maailmaa ja luulevat osaavansa jo kaiken. Hoivaa ja huolenpitoa roimasti kehiin.

Aluksi kaikkeen tutustuttiin hiukan ihmetellen ja hissukseen, kuulostellen, että
mikäköhän mahtaa ollaa tämän poppoon henki.

Eilen käytiin Helsingin reissulla. Minä kävin hoitamassa mukavia maamon velvotteita lastenlasten laulukoulun kevätkonsertissa. Kaikki koiruudet lähtivät mukaan, kuinkas muutenkaan. Ei nyt sentään ihan konserttisaliin, mutta vähän ulkoilemaan ainakin. Ehdittiin käydä hetkinen leikkimässä Zisun ensimmäisen pentueen, ystäväni luokse kotiutuneen, Aava chihuahuan kanssa. Aava on Tiitua pari viikkoa nuorempi, joten leikit olivat heti samalla aaltopituudella.

Muutama päivä siinä meni, että oma paikka laumasta alkoi löytymään.
Välillä juostaan karkuun muita ja useimmiten juuri sinne missä
ne kaikki muut ovat. Nurmikkojuoksussa Tiitun hännillä Zisun tytär Aava.
Taluttimessa kulkeminen on Tiitusta innostavaa, kun on tämä uusi poppoo, jonka
matkassa sitä haluaa pysyä. Neljän koiran lauma tosin vaatii
vähän treeniä kaksijalkaisilta :)
Laulukoulun kevätjuhlassa oli jälleen niin upeita esityksiä, ettei meinannut maamo
herkistymättä esityksistä selvitä. A sai elämänsä ensimmäisen stipendin ja oli aika
jännittävää mennä eteen hakemaan se ja seistä potretissa isompien laulajien kanssa.
Bussipysäkillä jännitys laukesi ja kikatus sekä irvistykset pääsivät
valloilleen :)
Maamon omat murut. Olen niin onnellinen jokaisesta irvistyksestänne, naurustanne,
harmistanne, kysymyksestänne ja ihan vain siitä, että olette niin
AINUTLAATUISIA <3
Vaikka menoa ja meininkiä riittä, pyrin näkemään niitä pieniä, minulle niin merkityksellisiä hetkiä. Olhuoneen maljakossa tuoksuvat huumaavasti kielot. Ulkona laulaa satakieli. Ja minun mieleni tekee matkaa, joka päivä ja joka hetki, matkaa jossakin, jossa huomaan olevani useimmiten jo perillä.


- Siili -

lauantai 25. toukokuuta 2013

Koiravauvan tuoksuinen tupa

Ei tässä taideta montaa sanaa tarvita kertomaan meidän viikonlopusta. Eilen illalla laumamme kasvoi yhdellä suloiuudella, kun Siruliinun Tiuku Helinä, meidän kesken Tiitu muutti taloon. 
Nyt on meidän nokkien lisäksi neljä kuonoa nuuhkimassa ilmaa ja lukematon määrä tassuja tallaamassa kanssamme yhteistä polkua.

Sydämet ja sohva on vallattu <3
Zisu katsoo uutta laumanjäsentä päästä varpaisiin (kuva Insku)
Hiukan meissä on samaa näköä (kuva Insku)
Salaisuuksia koirien kiellellä (kuva Insku)
Karkuun! (kuva Insku)


Meillä nähdään ruusunpunaisia hauvavauva unia, taidetaan luututa joitain pissejäkin ja rapsutellaan toinen toisiamme oikein olan takaa seuraavat viikot

Kiitos ihanista kuvista puolisolleni Inskulle.

Jossain välissä ehditään vähän hoitaa puutarhaa, laittaa ruokaa ja nähdään ystäviäkin, vaikkakin leijonan osan vapaa-ajasta taitaa sittenkin viedä uusi ihanuus <3

- Siili -

lauantai 18. toukokuuta 2013

Tyyntä myrskyn edellä

Tää on niin kesää. Lämpöä ja valoisien iltojen suoma mahdollisuus puuhata pihalla vielä työpäivän jälkeenkin. Hurjastihan täällä hommaa riittääkin. Iso ala nurmikkoa pitäisi saada kylvettyä. Pohjatyöt siihen on nyt kutakuinkin tehty. Viime syksynä kylvetyn nurmikon jääpoltteen vaurioita on paljon paikattavana. Lähes kaikki kasvimaan hyötykasvit kylvämättä. Siis kaikkea kivaa!

Eilisen työpäivän päätteeksi otin pienet torkut ja sitten puuhiin. Ilma oli hunajainen, pysähtynyt ja kosteusprosentti lähenteli Aasian lukemia. Ja kyllähän sen tunsi joka solussa, että kohta rytisee ja lujaa. Mutta ei haittaa, vielähän tässä ehtii kaikenlaista tekemään ennen kuin paukkuu...

Sähköä oli lempeässä kesäillassa niin paljon, että meinasi tukka nousta pystyyn :)

Pari tuntia ehdin puuhailla ennen kuin luonnonvoimien näytelmä alkoi...

Kävin muutama päivä sitten vihdoinkin Alku & Juuri putiikissa siemen ostoksilla. Olisi ollut niin paljon kaikkea ihanaa ja valinnan vaikeus oli todellinen. Onneksi tilaa on rajoitetusti, niin päädyin aika perusjuttuihin; porkkanaa, sipulia, punajuurta, naurista, erilaisia salaatteja, kehä- ja auringonkukkaa, mangoldia (on mun kestosuosikki) ja vähän perunaa. Aikaisemmin ostettujen yrttien seuraksi nappasin vielä mukaan korianterin.

Terassin kylkeen olemme rakentaneet porrastetut kasvialtaat.
Niissä on mukava kasvattaa yrttejä, salaatteja, raparperia
ja kesäkurpitsaa, kaikkea sellaista jota
on mukava käydä pikaisesti napsaisemassa
kokkailun lomassa.

Kovin on vielä tyhjää laatikoissa, lähinnä mansikat ja raparperi rehoittavat.
Mutta eiköhän tämä näytä jo muutaman viikon päästä aika erilaiselta, kaikki
kun kasvaa niin ihmeen nopeasti

Siinä minun kökkiessäni kasvilaatikoiden ja uuden kasvimaan äärellä, alkoi selän takana maiseman
sävy pikku hiljaa muuttumaan. Merkillinen, salaperäinen keltainen hiipi kaikkialle.

Oli pakko lopettaa hommat ja seurata tapahtumien kulkua.
(Tässä kuvassa näkyy uuden nurmikon korjattavat nurmikon vauriot surullisen hyvin.)
Puoliso rantautui iltakalasta juuri oikeaan aikaan, pois myrskyn alta. 
Ja sitten yltyi tuuli ja sai veden pinnan kauniiseen liikkeeseen.
Joka sekuntti maisema muuttui.
Uskomattoman hienoon salamointiin huipentui illan odottava tunnelma.
Kuva: Insku (puolisoni)

Tänään jatkuu puuhailu nurmikon kimpussa. Isompi venekin on tarkoitus saada vesille. Onneksi vävy saapuu apuvoimiksi, joten tekeviä käsiä riittää.

Saapi nähdä mitä Pekka Pouta povaa tälle päivälle tuon sään suhteen :)

Säällä kuin säällä, iloisella päällä
... eiks' se niin mennyt?

- Siili-

sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Mikä ihana päivä

Muutaman päivän miniloman kotosalla kruunasi tämä ihana äitienpäivä. Eilen illalla otettiin puolison kanssa varaslähtö juhlintaan ja varattiin terassipöytä kotikaupungin Wanhasta kaupungista. Miljöö joenrannassa on mitä parhain, eikä ruokakaan ole yhtään hullumpaa. Oli mukava istuskella ihan kahdestaan. Multaiset kädet muistuttivat päivän puutarhatöistä.

Voin lämpöisesti suositella kesäravintola Johansia, jos satutte Porvoon suunnalla pyörähtämään. Tässä muutaman kuvan verran fiilistelyä.








Miehen annos :)
Vetää kuulemma vertoja mäkkärin burgereille :)
Vaimon annos :)
Taimenta ja ohrattoa...ja oli kyllä hyvää!

Virallisena juhlapäivänä, täänään, annokset sen kuin paranivat. Äitienpäivän aamiasleivät olivat niin kauniisti aseteltu ja kukatkin laitettu sinappipurkkiin täydellisesti. Kiitos rakkaani <3
Aamiaisen jälkeen sormet jo syyhysivätkin pihapuuhiin. Pikkuisen oli vielä istutushommia ja omenpuiden oksien taivutettelua. Maalasin pätkän etupihan uutta aitaakin ja somistin itseni valkoisin maalipilkuin juhlakuosiin.

Iltapäivällä tulivatkin sitten muutama tytär perheineen. Iloista hulinaa riitti iltaan asti. Miten onnelliseksi minut tekekään rakkaiden näkeminen ja kullan murujen puhelinsoitot toivotuksineen <3

Eikä maamola olisi maamola, ilman pikkuisia hipsu hiiriä, joilla vauhtia riittää välillä enemmän kuin tarpeeksi. Tänään saimme nauttia kymmenestä lapsenlapsesta neljän riemullisesta kevätpäivästä.






Aurinko lämmitti niin ihanasti, että mikäs meillä aikuisilla muuta kuin istuskella ja katsella lasten päättymätöntä leikkiä. Tosin siinä sivussa tytär paistoi ulkogrillissä kasan ihania lettuja ja kilisteltiin hiukan maljoja kaikille äideille <3



Miten kiitollinen olenkaan saadessani olla ihanien tyttärieni äiti ja suloisten lastenlasteni maamo! Rakkaudella muistelen omaa äitiäni ja lähetän tähtiterveisiä hänelle jolta sain niin paljon lämpöä ja rakkautta <3 <3 <3

lauantai 11. toukokuuta 2013

Ihan pihalla


Keskeneräinen piha ja puutarha. Miten se voikaan tuntua yhtäaikaa loputtomalta urakalta ja ihanalla tavalla päätymättömältä tarinalta. Viime kesänä tehtiin ihan hurjasti. Koko piha oli yhtä sora- ja multakasaa ja kuoppaa. Vanhasta pihasta säästyi vain uusille paikoille sijoitetut marjapensaat, pikku pihlaja ja sireenipensas sekä perennoja. Useammin kuin kerran mietin, että miten minä, joka en ymmärrä mitään puutarhanhoidosta olen ryhtynyt tällaiseen puuhaan. Parhaina hetkinä (joita onneksi oli riittävästi) olin intoa ja onnistumista täynnä.

Kännykuva kesältä 2012. Kaivurinkauhan
kohdalla komeilee nyt jo punainen saunatupa.
Kummasti sitä puuhaa riitti tällekin vuodelle. Osittain ihan siksi, että nälkä kasvaa syödessä ja ideoita poksahtelee kuin tyhjästä. Sinällään aika hupaisaa, sillä Maamolaan muuttaessamme reilut pari vuotta sitten, piha oli se, joka täytti kaikki toiveemme ja suunnittelimme ainoastaan tekevämme sisärempan. Alkuperäiset suunnitelmat muuttuivat ja se aika, energia ja budjetti, joka oli suunniteltu sisälle, suuntautuikin pihalle. Pikku hiljaa on syntynyt se talon tärkein olohuone, jossa ollaankin ihan pihalla.

Tänä vuonna otamme vähän rennommin. Tavoitteena on olla hiukan armollisempi kropalle (pari selkää niksahti viime kesänä ja känsiä ja rakkoja ei lasketa) ja tehdä siihen tahtiin kun rehellisesti voimat ja budjetti antavat periksi. Armollisia ollaan myös läheisille, ettei tule työleirimeininki joka kesästä.


Vävyvoima hyvässä käytössä ja viimeistä kiveä viedään. Monen monta metriä on viime kesästä asti naputeltu kivi kiveltä mukulakivipolkua kiertämään pihaa. Tämän jälkeen päästäänkin pian jyrsimään hyvin tiivistynyttä multaa ja kylvämään viimeinen nurmialue. Perennapenkki taustalla syntyi viime kesänä, kuin myös talon päädyssä näkyvä kivetys (samaa kivetystä ladottiin myös etupihalle ja grillialuelle). Talon nurkalla häämöttävä terassi rakennettiin kesällä 2011.


Ja se joka on tätä puuhaa tehnyt, tietää minkä työn takana on vanhojen kaupunkien mukulakivikadut. Helpommallakin olisi voinut päästä, mutta nyt se on tehty ja olen niin iloinen lopputuloksesta. Kiitos kaikki, joiden kädenjälki elää pihassamme ja tuntuu jalkapohjan alla.

 Suloinen ja ilontäyteinen ponnistus kohti valoa ja uutta kesää. Tämä antaa uskoa minulle,
että kaikki työ on ollut vaivanarvoista.



Kaikki on vielä niin kovin pientä ja hentoista ja silti niin väkevästi tässä hetkessä kiinni. Vain mereltä käyvä tuuli uhkuu loputonta voimaa, puhaltaen epäuskon rippeet mennessään.
Kyllä tästä hyvä tulee :)

Ollaan hyvällä tuulella!
- siili-

PS. Lämpöisesti tervetuloa matkaan uudet lukijat. Olette kaikki kovin tärkeitä :)


torstai 2. toukokuuta 2013

Sopivaa hetkeä odotellessa

Blogihiljaisuus hiipi taloon. Odottelen nimittäin sitä sopivaa hetkeä tutustua jälleen uuteen kameraani. Olen näissä teknisissä puuhissa hiukan laiskanpuoleinen. Opin tässä muutaman kuukauden aikana tulemaan juttuun puolijärkkärini kanssa ja nyt se jo matkasi uuteen perheeseen. Puolisoni nääs hommasi itselleen uuden hienon täys'kennoisen kameran ja minä perin häneltä Nikonin D7000:sen. Eikä olla vielä riittävän hyvin tutustuttu toisiimme, jotta saisin matskua julkaistavaksi.

Mutta kyllä täällä kaikenlaista mukavaa puuhaillaan. Kevät on tullut, senhän nyt on varmasti huomanneet kaikki :) Pihahommat sujuu minulta luontevammin kuin uuden kameran salojen opettelu. Ihanaa rasvata illalla puutarhassa kuivuneita käsiä. Tietää tehneensä jotain mukavaa :)

Portaikko ja eteinen etenee edelleen hitaan varmasti. Mieskin tosin viihtyisi paremmin ruovikon tai veneen kimpussa, kuin sisähommissa. Pienenä edistysaskeleena eteisen suhteen kehystin talomme seinistä kuorittuja vanhoja tapetin palasia tammikehyksiin ja naulailin niitä uuteen seinään. 



Lempparini on vasemmanpuoleinen, joka on talon ensimmäinen
tapetti. Ilmeisesti käsinmaalatut värit ovat ajansaatossa
liuenneet. Joukossa kimaltelee kultaakin.

Ja on meillä juhlittu ja tavattu ystäviäkin. On ollut lapsenlapsen synttäriä, ystäviä kohottamassa maljaa ja päivällisellä sekä tietenkin iloinen Vappupäivä rantakallioilla läheisten kanssa.


Viikonloppuna tiedossa keskittymistä oman itseni äärelle, ihanassa seurassa, jotta taas muistan kuinka olenkaan kiitollinen jokaisesta mutkasta, ala- ja ylämäestä, suvannoista, myrskyistä ja auringonpaisteista.

Syviä hengenvetoja ja pitkiä ulos puhalluksia jokaiselle. Nautimme varmasti jokainen ihanasta keväästä ja kesän kutkuttavasta odotuksesta :)

- Siili-